Jeugdbrandweer Spijkenisse ontvangt eigen Tankautospuit

Spijkenisse | 23-03-2011 22:40

De jeugdbrandweer van het district de Zuid-Hollandse Eilanden van Brandweer Rotterdam-Rijnmond heeft sinds vandaag de beschikking over een eigen Tankautospuit.


De directie van het Delta Psychiatrisch Centrum heeft de oude tankautospuit van de voormalige bedrijfsbrandweer geschonken aan de jeugdbrandweer van het district de Zuid-Hollandse Eilanden. Hierdoor heeft de jeugd de beschikking over een eigen “blusvoertuig” om mee te oefenen en om naar wedstrijden te gaan. In het district de Zuid-Hollandse Eilanden beschikken de posten Spijkenisse, Den Bommel en Ouddorp over een jeugdbrandweer. In Brielle is men aan het onderzoeken of ook hier een jeugdbrandweer opgestart kan worden.

Het “blusvoertuig” voor de jeugd is nog in prima staat omdat de brandweermensen van de voormalige bedrijfsbrandweer dit voertuig prima hebben onderhouden. De jeugd zal dan ook vele jaren plezier beleven aan dit voertuig. Er zijn afspraken gemaakt met de “volwassen” brandweer zodat dit voertuig alleen wordt gebruikt door de jeugd. Het voertuig is ook enigszins aangepast en is bijna helemaal leeggehaald. Alleen de middelen die de jeugd nodig heeft om te oefenen zitten er nog op. Dit was ook één van de voorwaarden gesteld door de directie van het Psychiatrisch Centrum.

De jeugdbrandweerkorpsen zijn in veel gevallen de kweekvijver voor de “volwassen” brandweer, zowel vrijwillig als beroeps. Belangrijk is dat de jeugd in een vroeg stadium bijgebracht wordt wat het thema (brand)veiligheid inhoudt. Om hier goed invulling aan te geven oefenen de jeugdleden bijna wekelijks onder leiding van gemotiveerde jeugdleiders.Foto's


Video

Locatie