Wereldhavendagen 2013 druk bezocht

Rotterdam | 09-09-2013 10:21

Afgelopen weekend werden voor de 36e keer de wereldhavendagen gehouden. En werd door het mooie weer goed bezocht.


 Bezoekers konden excursies maken, de schepen bezoeken en de vele stands van bedrijven die te maken hebben met de haven bezoeken. Ook was er op de Parkkade weer het mariniersdorp, hier konden jongeren de stormbaan betreden en een stukje verder de schietbaan op. De Marine lag met een aantal schepen langs de kade voor bezichteging.

 

Op het veiligheidsregioplein werden diverse demonstraties gegeven. Zoals hoe te handelen bij een vlam in de pan, een hulpverlening bij een aanrijding, en ook dit jaar stond het hoogtereddingsteam op het veiligheidsregioplein dit gespecialiseerde team van de Gezamelijke Brandweer doet hoogte en diepte reddingen. 

 

Speciaal was de dansvoorstelling BRAND! voor meer info over deze voorstelling zie http://www.remcoholst.nl/items/nieuws/378/Brand--Dans-en-brandweermannen.html

Het zaterdagavond programma was gevuld met een boten parade en optredens van Thomas Berge en Charlie Luske met als afsluiting van de avond een groots vuurwerkshow.

 

Zondag aan einde van de middag werd bekend gemaakt dat de wereldhavendagen 2013 een bezoekers aantal heeft gehad van 400.00 tot 425.000 mensen. Ook werd het nieuwe thema van volgend jaar bekend gemaakt. Het thema voor volgend jaar is 'Kleurrijk' volgend jaar zijn de wereldhavendagen op 5, 6, 7 september.Foto's

Video

Locatie