Wereldhavendagen 2012 Er zit muziek in de haven

Rotterdam | 10-09-2012 13:07

Afgelopen weekend werden in Rotterdam de 35e editie van de Wereldhavendagen gehouden. Met als thema "Er zit muziek in de haven".


De wereldhavendagen ging vrijdag van start na een spectaculaire opening. Ook kregen een groep mariniers tijdens de wereldhavendagen een medaiile opgespeld na hun inzet op koopvaardij schepen die zei beveiligde tegen kapers. 

Diverse havenbedrijven opende hun deuren dit weekend op het wereldhaventerein of voor excursies. Er werden diverse demonstraties gegeven op het water door o.a. de Marine, de KNRM en het havenbedrijf Rotterdam.

Het Willemsplein werd dit weekend omgetoverd tot het Veiligheidsregioplein. Hier liet de brandweer en ambulance dienst hun voertuigen zien. kon er worden rondgereden met een brandweer wagen en werden er diverse demonstraties gegeven.

 

op de laatste dag werd het thema van volgend jaar bekend gemaakt. Het thema zal volgens jaar in het teken staan van Rusland.  Het thema zal zijn "Van Wolga tot Maas" de wereldhavendagen 2012 werden afegelsoten door de Russische ambassadeur en een Kozakkenkoor.

 Foto's
Video's

Locatie