Grote brandweeroefening Hoek van Holland

Hoek van Holland | 26-06-2012 11:07

Maandag avond hielden de brandweer van regio Rotterdam-Rijnmond en Haaglanden een gezamelijke oefening in Hoek van Holland. Bij deze oefening deden ook Stadstoezicht, ambulance en lotus slachtoffers mee.


In het bedrijfspandekkenweg was er door de Bedrijfs Hulp Verlening (BHV) melding gemaakt van brand. Er lagen door het bedrijfpand diverse slachtoffers verspreid. De taak van de hulpverleners was om snel erachter te komen wat er alleen gaande was. Diverse ruimtes stonden onder rook. Ook was er een ruimte waar chemicaliën lagen, het doel was dat de brandweer hierdoor een chemicaliën procedure moesten gaan opstarten met chemicaliën pakken. Alleen werd dit niet goed opgemerkt door de brandweer.

 

Bij de oefening werd ook de Stadstoezicht van Rotterdam ingezet. Deze werden beoordeeld op optreden. Er waren een aantal vervelende jeugd uit Hoek van Holland op de brand afgekomen. De taak van de Stadstoezicht was om deze jongeren op afstand te houden. Dit moest soms met gepast geweld gebeuren. Deze vervelende jongeren waren leden van de jeugdbrandweer. 

Na ongeveer twee uur was de oefening afgelopen. Foto's
Video

Locatie