3FM Serious Request 2011

Leiden | 25-12-2011 13:24

Zondagavond achtien december werden de drie  3FM DJ's opgesloten in het glazen huis op de beestenmarkt in Leiden. Dit werd gedaan door Gary Lightbody zanger van Snow Patrol.


De drie 3FM DJ's van 3FM Timur, Coen en Gerard blijven zes dagen in het huis. Zonder eten. Wel draaien ze 24 uur per dag non-stop muziek om aandacht te vragen voor moeders die vechten tegen de gevolgen van oorlog.

 

De eindstand van 3FM Serious Request 2011 is bekend. Maar liefst 8.621.004 euro is er opgehaald voor moeders die zijn geraakt door oorlog. Het Rode Kruis is erg blij met deze fantastische opbrengst. Met het geld helpen we de moeders en hun gezin met onderdak, medische hulp en voedsel. Maar bieden we ook oplossingen op langere termijn.

 

De achtste editie van 3FM Serious Request was weer een groot succes. Een uitzinnig publiek, avond aan avond een stampvolle Leidse Beestenmarkt en drie zéér enthousiaste DJ´s. Ondanks dat ze niets mochten eten waren Coen, Gerard en nieuwkomer Timur dagelijks goed gehumeurd. Natuurlijk werden ze wel geholpen door het Nederlandse volk dankzij de talloze mailtjes, plaat aanvragen en tweets.

 

1.5 miljoen euro meer!

 

Vorig jaar werd er in Eindhoven nog 7,1 miljoen euro opgehaald voor aidswezen. Het was dus spannend of het zou lukken dit jaar nog meer geld op te halen. Het ongelooflijke bleek waar. Zoveel mensen kwamen met elkaar in actie voor al die moeders geraakt door oorlog. Van hardloopwedstrijden tot bierfestijnen. De acties stroomden non-stop binnen. En met succes: er werd ruim 1,5 miljoen euro meer opgehaald!

Zicht op een toekomst!

 

De opbrengst van 3FM Serious Request 2011 gaat naar moeders die zijn geraakt door oorlog. Een stille ramp die wereldwijd meer dan 10 miljoen moeders raakt. Het Rode Kruis heeft in verschillende landen projecten om deze moeders en hun kinderen te helpen. Want door oorlog blijven de moeders vaak alleen over en staan ze ineens alleen voor de zorg van hun gezin. Het Rode Kruis geeft deze moeders noodhulp (eten, drinken, keukengerei), hulp om hun leven weer op te bouwen en draagt zorg voor familiehereniging.


Foto's
Video

Locatie