Politie lanceert speciale website voor jongeren

Rotterdam | 10-03-2011 18:12

Loverboys, cyberpesten, (nep)wapens… Op de nieuwe site www.vraaghetdepolitie.nl, die vandaag is gelanceerd, staat veel informatie voor jongeren.


Op het Thorbecke voortgezet onderwijs vond vandaag de lancering plaats van de speciale website voor jongeren.  Soufiane Touzani, de bekende straat- en zaalvoetballer en rapper, verzorgde met een spetterende show de opening. Bij de aftrap waren veel jongeren van de school getuige van het optreden van Touzani.

Jongeren
12- tot 16-jarigen worstelen met allerlei veiligheidsvragen. Ze zien bijvoorbeeld dat klasgenoten blowen in de pauze en vragen zich af of dit strafbaar is. Ook wordt er op scholen veel gesproken over loverboys. Maar hoe zit het nou ècht? Het antwoord horen jongeren graag van de politie, omdat ze de politie  als betrouwbare bron zien.

Filmpjes
Jongeren hebben zelf aangegeven wat hun vragen zijn en die staan op de site. Antwoord krijgen ze onder meer in filmpjes. En er komen nog steeds vragen bij, want wie iets wil weten, kan zijn vraag rechtstreeks stellen. Algemene vragen publiceert de politie direct op de site, zodat ook andere jongeren de antwoorden zien. Persoonlijke vragen beantwoordt de politie persoonlijk.  

Doel
Doel van de site is om jongeren aan het denken te zetten over veiligheid én om hun vertrouwen in de politie te vergroten.


Warning: Unknown: open(/tmp/sess_0md6n8n6p6p7dor3io9v5l0hs4, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0