Hennepkwekerij Hoogvliet opgerold

Hoogvliet | 24-02-2011 12:43

In een woning aan de Kaardebolstraat in Hoogvliet is woensdag een hennepkwekerij ontmanteld. Er werden 125 planten aangetroffen.


De kwekerij werd aangetroffen bij een een gezamenlijke controle van Politie, Gemeente Rotterdam, Eneco en Woonbron van panden die mogelijk een kwekerij herbergen.

De bewoner van het pand is in zijn woning aangehouden en verhoord.
Hij accepteerde een schikking van 1250 euro. Er was nog niet eerder geoogst. Er was sprake van stroomdiefstal. Eneco doet daarvan aangifte en zal ook overige kosten op de bewoner verhalen. Ook draait de bewoner op voor de ontruimingskosten van de kwekerij. Daarnaast raakt hij zijn woning kwijt.

Aan de Wijnruitstraat werd een inmiddels niet meer in werking zijnde kwekerij  aangetroffen. Ook hier doet Eneco aangifte van stroomdiefstal en de ook deze bewoner wordt zijn woning uitgezet.

Locatie
Warning: Unknown: open(/tmp/sess_883676tm2gs4kqsm68fn53jdj4, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0