Berover Blackberry aangehouden

Spijkenisse | 17-02-2012 10:31

De politie heeft donderdagavond een 15-jarige Rotterdammer aangehouden voor een beoving van een Blackbery.


Omstreeks half negen ´s avonds kwam een 22 jarige man het politiebureau in Spijkenisse binnen rennen met de melding dat hij zojuist was beroofd van zijn Blackberry. Hij liep op straat te pingen, toen de telefoon uit zijn handen werd gegrist.

De man kon een goed signalement geven van de dader dat door het baliepersoneel direct werd doorgegeven aan alle eenheden op straat. Vijf minuten later konden agenten op metrostation Heemraadlaan de 15 jarige verdachte aanhouden.

Smartphones zijn een gewilde buit onder straatrovers. Het aantal berovingen en diefstallen van smartphones is de afgelopen tijd toegenomen. De politie zet herkenbaar en onherkenbaar op in.

 

Preventietips
U kunt ook een bijdrage leveren. Houd altijd uw omgeving in de gaten wanneer u op straat (zichtbaar) gebruik maakt van een smartphone. Daarnaast kunt u er ook voor zorgen dat de smartphone geen interessante buit meer is voor een straatrover door o.a. de kenmerken van uw mobiele telefoon te registreren.

Noteer het merk en type, het 06-nummer en het IMEI nummer (serienummer). Dit laatste nummer vind je door *#06# in te toetsen of kijk op de sticker onder de batterij van de telefoon. Schrijf het nummer van minimaal vijftien cijfers op en bewaar dit goed. Mocht de telefoon toch worden gestolen, dan heeft de politie de IMEI-code nodig voor onderzoek en voor de landelijke database van gestolen mobiele telefoons.

Kijk voor meer tips op www.politie-rotterdam-rijnmond.nl.

Bent u onverhoopt toch slachtoffer geworden van een straatroof? Doe dan altijd aangifte bij de politie. Voor advies over de veschillende manieren van aangifte doen en het maken van een afspraak, bel 0900 8844.

Locatie
Warning: Unknown: open(/tmp/sess_udte3tt0tu28803sk46dh5pen0, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0