Dertien aanhoudingen na vechtpartij in Rotterdam-Charlois

Rotterdam | 05-06-2011 19:11

De politie Rotterdam-Rijnmond heeft zaterdagochtend dertien verdachten aangehouden na een ruzie en vechtpartij in en rond een cafe aan de Sluisjesdijk in Rotterdam-Charlois. Een ernstig in het nauw gedreven agent heeft enkele waarschuwingsschoten moeten lossen.


De ruziënde gasten werden door de beveiliging van cafe '1001 nacht' buiten gezet. Buiten raakten de twee groepen weer slaags. Mogelijk werd daarbij een vuurwapen getrokken. Of er ook daadwerkelijk is geschoten, moet nog blijken uit onderzoek.

Toen de politie bij het cafe arriveerde, vertrok een auto met hoge snelheid. Deze werd even verderop met een speciale benaderingstechniek door agenten tot stoppen gedwongen. Drie inzittenden konden direct worden aangehouden, twee anderen gingen er te voet vandoor, maar werden na een korte achtervolging alsnog in de kraag gevat.

Op de Waalhaven Noordzijde werden ook twee auto's staande gehouden. Tijdens het controleren van de identiteit van de inzittenden, werd een agent verbaal bedreigd en fysiek belaagd door de acht inzittenden van de voertuigen. Hij zag zich daardoor genoodzaakt een aantal waarschuwingsschoten te lossen. Toesnellende collega's ontzetten de agent. De acht mannen werden vervolgens aangehouden en overgebracht naar bureau Zuidplein.

Van de dertien verdachten zijn er in de loop van de middag drie na verhoor heengezonden. De overige tien blijven in verzekering. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Cafe '1001 nacht' is op last van de burgemeester veertien dagen gesloten.

Locatie
Warning: Unknown: open(/tmp/sess_dgd3g11bhrl0a3a11a1u873cb0, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0