Alle patiŽnten zijn over naar het nieuwe Maasstad ziekenhuis

Rotterdam | 17-05-2011 17:03

De verhuizing van 151 patiënten naar het Maasstadziekenhuis is klaar. Rond kwart over één arriveerde de laatste verhuiswagen met twee jonge patiëntjes bij het nieuwe gebouw aan de IJsselmondse Randweg. De operatie is volgens het ziekenhuis voorspoedig verlopen.


Gisteren moesten nog 151 patiënten vanuit het oude Zuider en Clara ziekenhuis overgebracht worden naar het nieuwe Maasstad ziekenhuis nabij station Lombardijen in Rotterdam Zuid. 's Morgens om half vijf waren ze al begonnen met het verhuizen van een aantal patiënten vanuit het Clara ziekenhuis. Dit waren vier vrachtwagens met daarin vier patiënten. Nadat dit gebeurt was vertrok iedereen naar het Zuider ziekenhuis om nog eens zestien transporten uit te voeren.

Alle vrachtwagens werden begeleid door twee motoren van de verkeerspolitie Rotterdam-Rijnmond. Andere patiënten die nog redelijk goed ter been waren werden met touringcars vervoerd of per rolstoelbus. IC patiënten en patiënten die meer zorg nodig hadden werden vervoerd met de ambulance of met de Mobiele Intencive Care Unit (MICU). Voor ieder transport werden alle kruisingen afgesloten om het transport zo vlot mogelijk te laten verlopen. De vrachtwagens mochten niet harden dan 25 km per uur rijden.

Achterin de laadruimte waren TV schermen opgehangen en voorop de vrachtwagen een camera zodat de patiënten achterin de rit konden volgen. De verhuizing verliep vlot en de laatste patiënten kwamen rond half twee aan bij de nieuwe locatie. De laatste vrachtwagen werd begeleid door alle motoren van de verkeers politie Rotterdam - Rijnmond.

Het Maasstad ziekenhuis was zeer tevreden over het goede verloop van de verhuizing. Vandaag wordt het ziekenhuis officieel geopend en in gebruik genomen.Foto's
Video

Locatie