Geslaagde opendag brandweer Spijkenisse { VIDEO UPDATE}

Spijkenisse | 30-04-2011 20:39

Vandaag werd er bij de brandweer Spijkenisse een opendag georganiseerd.  De brandweer had verschillende voertuigen buiten gezet en er waren ook verschillende activiteiten en demonstraties georganiseerd.


Zo konden de kinderen diverse waterspelltjes doen bij de jeugdbrandweer. En de oudere jongens, mannen en vrouwen met het hydrolische gereedschap een stukje van een auto knippen en konden dit meenemen.

 

voor de liefhebbers reed de brandweer ook met een brandweerwagen door Spijkenisse en reden het laatste stukje met prio 1.

De brandweer gaf ook rondleidingen door de kazerne om aan de belangstellende te laten zien heoe een beroepsploeg de dag doorbrengt op de kazerne.

Ook waren er diverse demonstraties de jeugdbrandweer verzorgde een demonstratie waarbij twee mensen gewond raakte bij een auto die in brand vloog na een aanrijding met een brommer.

De brandweer knipte een auto open waarin een persoon bekneld zat en aan het einde van de dag vloog deze auto bij een demonstratie in brand die met 2 stralen hogendruk werd geblust.

De brandweer demonstreerde ook doorlopend de  bekende vlam in de pas Dit wordt bijna op iedere opendag gedemonstreerd om de mensen duidelijke te maken dat ze nooit water over vet heen moeten gooien in de keuken. Ook vandaag zijn er veel mensen achter gekomen wat dan het effect is.

De brandweer meldde de vele inwoners van Spijkenisse dat ze bij zo'n actie in de keuken de brandweer op bezoek kunnen verwachten.

Ook was de brandweer Hoogvliet kazerne Leemkuil ( 55-1 ) aanwezig met het bijzondere materialen bak. waarin onderandere het Cobra systeem zit. Deze werd gedemonstreerd. Het cobra systeem kan van buiten af door een muur heen spuiten omdat het water vermengt zit met een speciaal grind wat een gaatje spuit door bijvoorbeeld een metalen wand of een draagmuur. Dit syteem is uniek in Nederland.

 

De brandweer Spijkenisse kijkt terug op een geslaagde dag!

Foto: Jasper Warmerdam Remco HolstFoto's
Video

Locatie