Giertank ontploft bij sponsorloop; oefening shit happens

Hellevoetsluis | 06-04-2011 17:36

Vandaag is er tijdens de start van een sponsorloop een giertank ontploft. De lopers en begeleiders van de sponsorloop werden besmeurd  met gier. Het gier was vermengt met een kunstmest, Wat bij veel slachtoffers een brandende pijn veroorzaakte.


De eerste opvang en noodontsmetting heeft plaats gevonden bij FC Vlotbrug. Ongeveer vijfenzestig kinderen en volwassenen werden hier opgevangen.  Het CBRN- peleton is opgeroepen om voor de ontsmetting te zorgen. het CBRN staat voor chemische, biologische, radioactieve of nucleaire stof. De gemeente werd ingezet voor de registratie van de slachtoffers te verzorgen.

 

Gelukkig voor de slachtoffers was het slechts een oefening van de samenwerkende hulpdiensten. Om goed  te kunnen samenwerken bij een echt incident is het belangrijk dat met elkaar geoefend wordt. Bij een massaontsmetting zijn veel mensen nodig die slachtoffers zijn. Twee groepen 8 van bassischool Het Palet waren deelnemers aan de sponsorloop en een groep volwassenen. Na een uitgebreide ontsmetting zijn de slachtoffers met een bus afgevoerd naar een sporthal.Foto'sVideo

Locatie