Brand aan boord Fastferry snel geblust

Rotterdam | 21-03-2011 17:59

Een brand aan boord van de 'Witte de With', een schip van de rederij Aquabus en in de volksmond genaamd 'Fastferry'. is maandagmiddag geblust door de tweekoppige bemanning.


De brand brak uit in de machinekamer en het effect van de brand was dat het schip, met 11 passagiers aan boord, stuurloos op de Maas dreef.

Door gebruik te maken van de CO2 installatie aan boord was de brand snel onder controle. Enkele kleine watertaxi's schoten te hulp en een schip van de Havendienst wist de stuurloze ferry naar de oever (Westerkade) te duwen. Daar zijn de passagiers overgestapt op een vaartuig van het Havenbedrijf en daarna verderop aan wal gezet en opgevangen in een restaurant op de kade. De politie heeft een registratie gemaakt van de betrokkenen en de GHOR heeft daar waar nodig hulp aangeboden. Er zijn geen gewonden gevallen.

Het uitvallen van het schip heeft consequenties voor de dienstregeling van de maatschappij. Zeker vandaag zal in de spits een aangepaste dienstregeling van kracht zijn.Foto'sVideo

Locatie