Opnieuw grote zoekactie naar vermiste Farida Zargar( UPDATE )

Spijkenisse | 08-03-2011 16:32

Vandaag vond er in het Mallebos een grote zoekactie plaats in de zaak van de vermiste Farida Zargar uit Spijkenisse. Politiemensen gaan in samenwerking met de Krijgsmacht, waaronder specialisten van de Marine en de Landmacht, speurhonden van de KLPD, het Nederlands Forensisch Instituut en specialistische diensten van de politie het volledige bos uitkammen op zoek naar eventuele sporen van Farida.

 


Farida Zargar wordt sinds donderdag 5 augustus 2010 vermist. Nadat zij haar werk bij transportbedrijf De Rijke (industrieterrein de Halfweg in Spijkenisse) verliet, is zij aan het einde van die dag in de omgeving van het ABC-complex in Spijkenisse nog gezien. Sindsdien is Farida spoorloos.

De politie is direct nadat zij als vermist is opgegeven een uitgebreid onderzoek gestart. Hierbij wordt met vele scenario’s rekening gehouden en het is tot op de dag van vandaag nog niet duidelijk of Farida zelf is weggegaan of dat er sprake kan zijn van een misdrijf.

Daarom is naast het nauwgezette rechercheonderzoek uitgebreid de hulp van burgers ingeschakeld. Via de media is vele malen aandacht aan de vermissing van Farida besteed, er zijn stoepborden geplaatst, veel flyers en posters verspreid en er is een elektronische kettingbrief via de e-mail en diverse internetsites verstuurd. Alles met het doel zoveel mogelijk tips te krijgen over waar Farida mogelijk kan zijn of dat zij zichzelf meldt.

Begin november 2010 heeft een onbekend persoon de bankpas en e.dentifier van Farida in de brievenbus van het politiebureau in Spijkenisse achtergelaten. Van deze persoon zijn camerabeelden getoond in de media.

Op alle getuigenoproepen zijn veel tips binnengekomen. De politie heeft al die tips met 20 rechercheurs onderzocht. Helaas heeft dit nog niet geleid tot het vinden van Farida.

Omdat met alle scenario’s rekening wordt houden, zijn gedeelten van het Mallebos al een aantal keer doorzocht. Kort na haar verdwijning in augustus hebben speurhonden het bos doorzocht en is een helikopter ingezet. In december trof een oplettende buurtbewoner van de Malledijk de fiets van Farida nabij één van de sloten in het Mallebos aan. Duikers van de politie hebben de betreffende sloot minutieus uitgekamd. Ook werd de directe omgeving met speurhonden van de KLPD doorzocht. Op dat moment was het, gezien de weersomstandigheden (vorst en sneeuw), niet mogelijk om uitgebreid bodemonderzoek te verrichten. Dat is vandaag, dinsdag 8 maart, wel mogelijk.

Om alle mogelijk scenario’s uit te sluiten, wordt het volledige Mallebos, in totaal 40 hectare bos en 4,5 km sloot doorzocht.

 

 Update:

De grote zoekactie die vandaag is gestart in Spijkenisse in verband met de vermissing van de 22-jarige Farida Zargar is rond half vijf vanmiddag voorlopig gestaakt. De helft van het bos is doorzocht.

De actie heeft vandaag vooralsnog geen resultaat opgeleverd en gaat daarom morgen verder.

Dan zal nagenoeg hetzelfde team verder gaan met de zoekactie behalve de duikers. De tweeenhalve kilometer sloot in het gebied is reeds doorzocht. Het bosperceel zal vannacht worden bewaakt en zal niet toegankelijk zijn.

 

UPDATE 9-3-2011

vandaag zijn de zoekacties verder gegaan in het Mallebos in Spijkenisse. Naar de Vermiste Farida Zargar. De Politie heeft vandaag in het bos de sleutelbos gevonden van Farida. Deze worden nu verder op sporen onderzocht.

Bron: Politie Rotterdam RijnmondFoto's
Video

Locatie