Veiligheidsdag Barendrecht druk bezocht!

Barendrecht | 07-04-2013 12:38

Zaterdag 6 april hield de gemeente Barendrecht in samenwerking met de veiligheidsregio Rijnmond een veiligheidsdag.


De gemeente en haar partners op het gebied van fysieke en sociale veiligheid presenteerde zich op deze dag aan het publiek. Door een laagdrempelig manier maakte men kennis met de organisaties die zich 24 uur per dag inzetten voor uw veiligheid in de regio Rotterdam- Rijnmond.

Hoe voorkom ik brand in mijn woning? Wat zijn de taken van de verschillende hulpdiensten bij een groot ongeval? Hoe is het om handboeien of een kogelwerend vest te dragen? Wat leer ik tijdens een EHBO-cursus? Hoe ziet een hennepkwekerij eruit en wat zijn de gevaren? Wat is de rol van Defensie bij een chemische, biologische, radiologisch of nucleaire (CBRN) incidenten? Wat doet het waterschap? Wat is buurtpreventie? Op deze vragen en nog veel meer vragen krijgen jong en oud tijdens de veiligheidsdag antwoord. 

 

Gedurende de dag vonden er demonstraties plaats. Van een hulpverlening bij een groot verkeersongeval. Hierbij lieten de politie, brandweer, ambulance en het SIGMA team zien hoe zij te werk gaan bij een incident, en hoe zij nouw samenwerken.

 

Zo lieten politie bikers een aantal aanhoudingstechnieken zien. En gaf de Douane een demonstratie met speurhonden. Bij de jeugdbrandweer konden de kleine bezoekers waterspelletjes doen.

 

Buiten de demonstraties stond ook al het materieel open om een kijkje in te nemen. Zo kon er een kijkje genomen worden in de SIGMA tent, in een ambulance. Ook kon er een kijkje genomen worden in de waterwerper van de mobiele eenheid van de politie, een brandweerwagen. Of op de foto op de ambulance motor.

 

De veiligheidsdag werd druk bezocht dankzij het mooie weer. De gemeente kijkt terug naar een geslaagde dag.Foto's


Video

Locatie
Warning: Unknown: open(/tmp/sess_76p8so3qntogdjmsldbbdnkbj7, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0