Baltic Ace gezonken na aanvaring op de Noordzee

Noordzee | 06-12-2012 09:31

Op de Noordzee heeft woensdagavond  rond half acht een aanvaring plaatsgevonden tussen twee schepen. De autocarrier Baltic Ace maakte vrijwel direct water en zonk. 


De bemanning heeft het schip verlaten en zatten in de vlotten. Het groete autovrachtschip kwam in aanvaring met het 135 meter lange containerschip de MW Corvus-J.

 

De KNRM ging met meerdere schepen onderweg. Met vijf rescue helikopters zochten ze boven het gebied. Het scheepsongeval heeft ongeveer 65 km uit de Zeeuwese kust plaatsgevonden. Het is nog onduidelijk hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

De Koninklijke Marine  is ook naar het scheepsongeval geweest en hebben de eerste opvarende opgevangen. 

 

De opvarende zijn per helikopter naar Rotterdam en Oostende gevlogen en vanuit daar overgebracht naar ziekenhuizen. De helikopter die naar Rotterdam kwam is rechtstreeks doorgevlogen naar het EMC in Rotterdam. Opvarende hadden onderkoelingsverschijnselen. 

 

De hulpdiensten hebben een GRIP- 2 situatie gemaakt voor een gecoördineerde inzet. Ook stond op Rotterdam The Haque Airport he Sigma team terplaatse. De inzet van dit team gebeurd bij grote incidenten. Het SIgma team heeft tot half twee vannacht stand-by gestaan voor de eerste opvang en behandeling van slachtoffers. Het Sigma team heeft niet in actie hoeven komen.

 

HEt aantal opvarende van het schip de Baltic Ace zijn 24 mensen. Er zouden er 13 gered zijn. Deze slachtoffers zijn overgebracht naar Rotterdam (4 personen) en Oostende (9 personen). Een aantal van hen hadden onderkoelings verschijnselen en zijn overgebracht naar het zieknhuis. Er zijn 3 stoffelijk overschotten geborgen door een Belgische reddingshelikopter en 1 stoffelijk overschot door 1 van de redingsboten. Er worden nog 7 mensen vermist. 

 

Rond 02.00 uur vanacht is besloten om de zoekactie te staken voor de nacht. Inmiddels zijn er reddingsboten van Hoek van Holland en Scheveningen onderweg om verder te zoeken.Foto's

Video's

Locatie