Nationale Traumadag UMC st Radboud

Nijmegen | 02-09-2012 21:15

Zondag werd de 1e Nationale Traumadag gehouden in het UMC st Radboud in Nijmegen. De Nationale Traumadag werd door de Ongeval stichting georganiseerd.


Vandaag konden jong en oud zelf ervaren van de acute zorg na ongevallen, de traumazorg inhoudt. Van vervoer per ambulance of traumahelicopter tot aan de operatie en zelfs revalidatie.

 

Tijdens de publieksdag waren er diverse workshops eb demonstraties. Er werden rondleidingen gegeven op de Spoedeisende hulp en in de operatiekamers.  Op de spoedeisendehulp liet men zien hoe een traumakamer eruit zag en wat daar gedaan werd. Na de traumakamer kon men naar het helicopterdek waar de Lifeliner 3 stond. Helaas werd deze meerdere keren deze dag opgeroepen voor meldingen. 

 

De rondleiding in de operatiekamer liet men zien hoe alles in zijn werk ging. Van voorbereiding door alle materiaal klaar te zetten. Men liet zien hoe het gaat als een patient onder narcose word gebracht. In de andere operatiekamer werd getoond hoe een operatie gaat bij een gecompliceerde botbreuk. Ook kon het publiek zelf de boor in de hand nemen om een pin in het bot te boren. In de laatste operatie kamer werd getoond hoe een kijkoperatie in zijn werk ging. Ook hier kon het publiek zelf het apparatuur in de hand nemen en op een spelende manier proberen stukjes spons beet te pakken en in een schaaltje te leggen. 

 

Op en buiten terrein werden verschillende demonstraties gehouden en konden er workshops gevolgd worden.  

 

De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag.Foto's
Locatie