Grip 1 Asbest in antikraakpand aangetroffen naast zorgcentrum

Hoogvleit | 02-08-2012 02:01

Op de Alverstraat in Rotterdam Hoogvliet hebben de hulpdiensten 42 woningen ontruimd in een anti-kraakpand de Alver. Een bewoner had woensdagmiddag mogelijk asbest aangetroffen in zijn woning, en waarschuwde hierop de hulpdiensten. Na metingen bleek het daadwerkelijk om asbest te gaan.


Omstreeks 24.00 uur woensdag op donderdag nacht is de brandweer begonnen met het ontruimen van de 42 woningen. De bewoners worden opgevangen in het zorgcentrum de Meeuwenhof. Dit gebouw zit vast aan het getroffen gebouw. 

Hier worden de bewoners geregistreerd en met bussen van de RET naar sporthal Boomgaardshoek gebracht. Hier zal het Rode Kruis de opvang regelen. Bewoners worden hier geinformeerd door de verschillende hulpdiensten en de Loco-Burgemeester. 

 

Eerder werd gemeld dat het zorgcentrum ontruimd zou worden. Dit bleek niet zo te zijn, al word daar ook onderzoek gedaan naar asbest.

 

Verschillende bewoners van de Alver zeggen slecht te worden geinformeerd door de gemeente en de hulpdiensten. Veel bewoners haalde hun info via de media en social media zoals Twitter.

 

Hoe lang het nog gaat duren voor de bewoners terug mogen naar hun woningen is nog niet bekend. De gemeente neemt geen enkel risico na de commotie in de wijk Kanaleneiland in Utrecht.

 

 Foto's
Video

Locatie