Politie arresteert verdachte zedenmisdrijf Bernisse

Spijkenisse | 01-04-2012 12:29

Een 51-jarige man uit Schiedam is vrijdagmiddag gearresteerd op verdenking van het ernstige zedenmisdrijf dat 29 september 2011 in Bernisse plaatsvond. De Schiedammer meldde zich vrijdag bij de politie.


Donderdagochtend 29 september rond kwart voor tien werd een 39-jarige vrouw met geweld door een man de bosjes van het natuurgebied in Bernisse ingetrokken. Daar werd zij het slachtoffer van een zedenmisdrijf.

De vrouw alarmeerde de politie die direct het gebied afsloot. Met behulp van de helikopter, een politiehond en tientallen agenten werd de omgeving afgezocht.

Een rechercheteam heeft vanaf dat moment onafgebroken onderzoek verricht. DNA-materiaal van de dader werd onderzocht. Het DNA profiel werd vergeleken met DNA profielen uit de landelijke DNA databank. Dat leverde niet een naam op maar wel een match met een zedenmisdrijf uit 1989.

Korte tijd later werd een compositiefoto verspreid. Na meerdere getuigenoproepen en bewonersbrieven kwamen 328 tips binnen en werden er 87 namen genoemd van personen verspreid over de regio Rotterdam-Rijnmond tot mannen die in het buitenland zouden wonen. Ook meldden meerdere getuigen dat zij een rode motor hadden gezien rond het tijdstip van het zedenmisdrijf.

Met de tips en informatie uit het opsporingsonderzoek ging het team onder leiding van het Openbaar Ministerie aan de slag. Alle bestanden werden doorgelicht, de tips werden uitgezocht en het team nam contact op met mannen die na een nauwkeurige selectie uit het politieonderzoek naar voren waren gekomen. Zo was er onder meer onderzocht of zij in het bezit waren van een rode motor, voldeden aan het signalement, plaatselijk bekendheid hadden en of zij eerder zedendelicten hadden gepleegd.

Ook kreeg het rechercheteam toestemming van het college van procureurs-generaal van het Openbaar Ministerie om een dna-bevolkingsonderzoek te verrichten onder een groep van 43 mannen om uit te sluiten dat zij betrokken waren bij het misdrijf. De afgelopen maanden stonden 33 mannen vrijwillig DNA-materiaal af. De verdachte werd hiervoor deze week door rechercheurs bezocht. Het afgenomen materiaal werd voor vergelijkend onderzoek naar het NFI gestuurd. Dat had nog geen match opgeleverd en werd deels nog onderzocht.

De 51-jarige Schiedammer meldde zich vrijdagmiddag bij het politiebureau in Spijkenisse. Hij is ingesloten en wordt dit weekend verhoord. Maandag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Het slachtoffer van het zedenmisdrijf is dit weekend door een familierechercheur op de hoogte gebracht van de aanhouding en zal van het verdere verloop van het onderzoek worden geïnformeerd.

Het onderzoek naar het zedenmisdrijf wordt voortgezet.

 

foto: archiefFoto's


Locatie
Warning: Unknown: open(/tmp/sess_038pv1dk1rhascj950vllekc25, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0