Plaatsing kunstwerk Cumulus {Video Update}

Spijkenisse | 15-12-2011 20:52

Eindelijk was het zover. De plaatsing van het kunstwerk Cumulus van kunstenaar Pieter Obels.


In de nacht van woensdag op donderdag werd het kunstwerk onder speciaal vervoer naar zijn definitieve plek gereden  en geplaats op de rotonde City plaza grenzend aan de Raadhuislaan.

De stichting Oud & Nieuw Spijkenisse vindt deze plek uitstekend voor een groot kunstwerk. Opvallend wordt het kunstwerk met een formaat van 7 x 6 meter zeker. Omdat het twee meter boven het maaiveld staat, wordt het zelfs 9 meter hoog.

 


Het kunstobject wordt gevormd door een 50-tal ronde bolvormige schijven, die gemaakt zijn van Cortenstaal. Een staalsoort die kortstondig roest en daarna ieder jaar mooier wordt qua schoonheid.
Kunstenaar Pieter Obels vond zijn inspiratie in de vormen van het pittoreske parkje met oude fruitbomen, vlakbij de kinderboerderij, waarvan de wilde vormen zo krachtig afsteken tegen alle onrust om hen heen. Maar ook de wolkenluchten, die voor de kunstenaar een eindeloze en steeds veranderende inspiratiebron zijn, speelden hem parten toen hij het kunstwerk ontwierp.

 

 
Pieter Obels zegt: "Het materiaal Cortenstaal roept tegenovergestelde gevoelens van zachtheid op. Het lijkt ontzettend zwaar maar de holle vormen maken het werk relatief licht. Het Cortenstaal lijkt enorm hard maar door het veranderen van de huid in de loop der jaren door oxidatie, zal het werk een gevoel van zachtheid en aaibaarheid op gaan roepen. Het beeld wordt 's-avonds van binnenuit verlicht zodat er een contrast ontstaat tussen dag en nacht. Zo ervaar je het kunstwerk op verschillende tijdstippen anders."

De totale realisatie van het kunstproject 'Cumulus' vergt een bedrag van 80.000 euro.

 

Het kunstwerk is geraliseerd bij Segno d'Arte in Groot Ammers.

 

Zaterdag 17 december om 17.00 uur zal het kunstwerk onthuld worden.Foto'sVideo

Locatie
Warning: Unknown: open(/tmp/sess_7q0hc724fkfhdo63t9qim4qq25, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0