Kelders vol water na overloop riool in scheepvaartkwartier

Rotterdam | 09-12-2011 19:47

Aan de Scheepstimmermanslaan in Rotterdam zijn meerdere kelders vol met water komen te staan. Hulpdiensten hebben opgeschaald naar een Grip1 situatie. De brandweer is druk bezig om alle kelders leeg te pompen aan beide kanten van de laan.


De Scheepstimmermanslaan richting de Veerhaven is in beide richtingen afgesloten voor verkeer. Het verkeer komende vanaf de Parkkade word omgeleid via de Gedempte Zalmhaven. Het tramverkeer in dit gebied is volledig stilgelegd.

De getroffen panden zijn zowel van winkeliers als bewoners. Doordat het Maaswater 2,50 meter boven het NAP was, stroomde het Maaswater terug de rioolopeningen in richting de panden in dat gebied. Normaal gesproken zou men de kleppen in de kademuur hadden moeten afsluiten. Dit is niet gebeurt omdat men deze stand niet verwachte.

Om al het water af te kunnen voeren zijn twee grote tankwagens ter plaatse gekomen. Hoe groot de waterschade en economische schade zal worden is nog niet bekend.

 

bron : mediatv.nlFoto's
Locatie
Warning: Unknown: open(/tmp/sess_7v3rb6m1t9bagr2vhfs0kke3e6, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0