Mogelijk doorbraak in verdwijningszaak Farida Zagar

Spijkenisse | 10-11-2011 00:05

In de grond onder een schuur achter een woning in de Venusstraat in Spijkenisse is een voorwerp gevonden dat volgens het Openbaar Ministerie van belang kan zijn in het onderzoek naar de verdwijning van Farida Zargar.


De politie doorzocht de grond naar aanleiding van een melding dat daar mogelijk iets te vinden was. Wat het voorwerp is wil het OM in het belang van het onderzoek niet zeggen. Het voorwerp is naar het Nederlands Forensisch Instituut gebracht voor nader onderzoek.

 

Melding
Rechercheurs begonnen woensdagochtend met zoeken naar aanleiding van de melding. Dat gebeurde volgens het OM op diverse manieren en daarbij kreeg de politie uiteindelijk iets in beeld. Met kruiwagens zijn spullen uit de schuur gehaald. En ook werd een badkuip opgegraven.

 

Specialisten zochten in de bodem onder de schuur minutieus naar sporen. De grond werd gezeefd en eventueel bewijs is in papieren zakken bewaard.

 

Verdachte
In de nacht van 13 op 14 oktober werd diezelfde woning doorzocht na een melding van een bedreiging met een vuurwapen. Bij die huiszoeking werden spullen van de sinds 5 augustus 2010 vermiste Farida Zargar gevonden. Dat ging onder meer om de tas van Farida, met daarin onder meer haar paspoort.

 

Voor de vermissing zit de 34-jarige bewoner van het huis aan de Venusstraat vast. Zijn voorarrest werd dinsdag met dertig dagen verlengd.


bron: Rijnmond.nlFoto's


Locatie