Opendag Brandweer Albrandswaard { Video Update }

Poortugaal | 21-05-2011 17:39

Vandaag werd er bij de brandweer Albrandswaard een opendag georganiseerd. De brandweer had de eigen voertuigen uitegstald en van omliggende kazernes waren er ook voertuigen gekomen.  


De brandweer hield een aantal demonstraties waaronder een vlam in de pan, wat er gebeurd bij een gasflesje die wordt verhit. En samen met de Medic Responders van Medic Event Support werd er een demo gegeven van een persoon die rechtstandig uit het voertuig gehaald moest worden.

 

Vanuit omliggende kazernes waren er ook voertuigen gekomen zoals van kazerne Mijnsherenlaan de tankautospuit, ladderwagen en het waterongevallen voertuig. Van kazerne Barendrecht was de OMS motor aanwezig.

 

Bij de stand van de Lotus konden bezoekers die dat wilde een nepwond laten aanbrengen. Sommige wonden zagen er heel echt uit.

Voor de kinderen waren er diverse waterspelletjes uitgestald, Mochten met zwaailicht en sirene meerijden op de OMS motor. En konden onder begeleiding van de brandweer een parcours doorlopen waarin de kinderen niets zagen doordat ze een bril opkregen waardoor het zicht verminderd werd zoals een brandweerman dat ziet als de ruimte vol rook staat.

 

Ook kwam de Medic Responder in actie toen er een klein ongevalletjes was met een kind. Wat uiteindelijk goed is afgelopen.

 

Medic Event Support is een organisatie wat gespecialiseerd is de verzorging van Eerste Hulp bij evenementen in Nederland.

De brandweer Albrandswaard kijkt terug op een geslaagde opendagFoto's

Video

Locatie